وقتی صحبت از پیری می شود، برای همه واضح است که بینایی و شنوایی می توانند با افزایش سن بدتر شوند. اما بنا به دلایلی فراموش می کنیم که حواس دیگر از جمله حس بویایی نیز کسل کننده هستند. درک مزه ها و بوها با هم کار می کنند زیرا ...

وقتی صحبت از پیری می شود، برای همه واضح است که بینایی و شنوایی می توانند با افزایش سن بدتر شوند. اما بنا به دلایلی فراموش می کنیم که حواس دیگر از جمله حس بویایی نیز کسل کننده هستند. درک مزه ها و بوها با هم کار می کنند زیرا همه چیز به هم مرتبط است: این حواس نه تنها می توانند غذا را لذت ببرند، بلکه به شما امکان می دهند خطراتی مانند کمبود غذا، گاز و دود را تشخیص دهید.

به گفته متخصصان، حس بویایی پس از 70 سالگی شروع به بدتر شدن می کند. این با از دست دادن انتهای عصبی و ترشح مخاط کمتر همراه است. مخاط کمک می کند تا بوها به اندازه کافی در بینی باقی بمانند تا پایانه های عصبی آنها را تشخیص دهند.

توانایی احساس طعم، که ما آن را بدیهی می دانیم، نیز کاهش می یابد: با افزایش سن، بسیاری متوجه می شوند که از غذاهای آشنا لذت نمی برند، اما شروع به جذب به سمت غذاهای جدید می کنند، به عنوان مثال، دسرهای بسیار شیرین و یا غذاهای گوشتی با نمک زیاد

در جریان آزمایش های علمی در ایالات متحده، تغییرات خاصی در نورون هایی که به بوها در افراد مسن پاسخ می دهند، شناسایی شده است. وقتی از گروهی از جوانان خواسته شد دو رایحه خاص (مرکبات و گل رز) را شناسایی کنند، بینی آنها قادر به تشخیص هر دو بود. حس بویایی سالمندان به هر دو بو پاسخ می داد، اما درک تفاوت آنها برای آنها بسیار دشوار بود.

یک مطالعه علمی نشان داده است که افرادی که حس بویایی خود را از دست می دهند، مشکلات ناشی از سوء تغذیه و کمبود اشتها را تجربه می کنند، زیرا بو و طعم غذا ارتباط تنگاتنگی با هم دارند.

همچنین، ممکن است نتوانند طعم غذای فاسد، نشت گاز و سایر دودهای خطرناک را بچشند. 440 داوطلب تقسیم شده به دو گروه سنی - 45 سال و جوانتر و افراد 60 سال به بالا - برای پاسخ سیستم بویایی در رابطه با دو بو مورد آزمایش قرار گرفتند. هدف از این مطالعه شناسایی وابستگی بویایی به سن بود. محققان می‌خواستند نورون‌های کمتری در سیستم بویایی و همچنین توانایی آن‌ها برای پاسخ به تحریک پیدا کنند. با این حال، تعداد نورون ها در افراد جوان و مسن یکسان بود. اما گروه سنی بالای 60 سال قادر به تشخیص این بوها نبودند.

مطالعه دیگری در سال 2007 نشان داد که روند پیری تأثیر منفی بر حس بویایی دارد. در این مطالعه 1000 مرد و زن در سنین مختلف بازنشستگی شرکت داشتند، آنها باید محدوده بوها را در غلظت های مختلف تعیین می کردند. با افزایش سن، حس بویایی به نسبت مستقیم با تعداد عواملی که سلامت را مختل می کنند (سیگار کشیدن، اعتیاد به الکل، مصرف داروها یا مشکلات احتقان بینی) بدتر می شود. زنان سالم بوها را واضح تر از مردان سالم تشخیص دادند.

همچنین مشخص شد که حس بویایی مشروط به دارو و همچنین وجود بیماری های عصبی در بیماران معاینه شده است. این مطالعه تایید کرد که داروهای عمومی، ضد کلسترول و فشار خون و همچنین بیماری های مزمن مانند پارکینسون و آلزایمر تأثیر زیادی بر حساسیت بویایی دارند.

چه نکات پیشگیری می توانید ارائه دهید؟

درمان به موقع سرماخوردگی و بیماری های تنفسی را به تاخیر نیندازید.

سیگار را ترک کنید که در عملکرد صحیح گیرنده های چشایی و بویایی اختلال ایجاد می کند و به مخاط بینی نیز آسیب می رساند.

بینی خود را به طور دوره ای با محلول های گیاهی دارای اثر ضد عفونی کننده و تسکین دهنده (گل بابونه، نعناع، ​​مریم گلی و غیره) شستشو دهید.

· اتاق های خود را چندین بار در روز به خوبی تهویه کنید و در صورت واکنش به گروه های خاصی از تماس با مواد حساسیت زا خودداری کنید.

از یک رژیم غذایی متعادل و منطقی پیروی کنید (از سرو سبزیجات، میوه ها و سبزی ها روی میز غافل نشوید).

نظرات
    ارسال نظر
    • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
    • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
    • - لطفا فارسی بنویسید.
    • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
    • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد