بوی بدن انسان ترکیبی از بوهای مختلف است: بوی پوست، سبوم (تولید غدد چربی)، عرق، ترشحات اندام تناسلی. نحوه بو کردن فرد تحت تأثیر سبک زندگی و وضعیت سلامتی است.

بوی بدن انسان ترکیبی از بوهای مختلف است: بوی پوست، سبوم (تولید غدد چربی)، عرق، ترشحات اندام تناسلی. نحوه بو کردن فرد تحت تأثیر سبک زندگی و وضعیت سلامتی است.

بدن انسان برای خنک کردن خود به عرق نیاز دارد. عمدتاً از آب تشکیل شده است و بوی خاص خود را ندارد - مستعمرات باکتری Corynebacterium و Staphylococcus مسئول این هستند. برخی از آنها از مواد آلی موجود در ترشحات "تغذیه" می کنند (علاوه بر آب و مقدار کمی نمک الکترولیت، عرق حاوی انواع محصولات متابولیسم پروتئین و سایر ترکیبات است) و در مقابل مقدار زیادی اسیدهای چرب تولید می کنند. که منبع اصلی بوی نامطبوع محسوب می شوند. ضد تعریق ها، دستمال مرطوب و دوش گرفتن معمولی با این مشکل مقابله می کنند. اما برای حل این مشکل یک بار برای همیشه باید اقدامات اساسی تری انجام شود: تغییر رژیم غذایی، رعایت رژیم آب، انتخاب لباس فقط از الیاف طبیعی یا سلولزی، پوشیدن کفش های دربسته بدون جوراب و هوای منظم. .

چگونه بوی خود را تشخیص دهیم؟ این بسیار دشوار است، زیرا ما به سرعت به بوی بدن خود عادت می کنیم. اما اگر در مورد بوی خود شک دارید، در اینجا چند نکته وجود دارد: لباس‌هایتان را بعد از درآوردن بو کنید، مخصوصاً در مناطقی که عرق می‌کنید. کف دست خود را به سمت دهان خود بیاورید و مقداری هوا بیرون دهید. از کسی که به او اعتماد دارید بپرسید، یعنی از کسی که بتواند یک ارزیابی صادقانه از رایحه شما ارائه دهد.

توجه داشته باشید که تأثیر عطر بر روی سیستم غدد درون ریز به طور کلی به یک اثر محدود می شود - خلق و خوی خوب و لذت از یک رایحه دلپذیر. در واقعیت های مدرن، زمانی که IFRA به شدت مواد آلرژی زا و سمی موجود در ترکیبات را کنترل می کند، ترکیبات عطر کاملاً ایمن هستند. برخی از ترکیبات می توانند یک واکنش فردی به شکل قرمزی جزئی در ناحیه پوستی که در آن عطر استفاده شده است ایجاد کنند. فراموش نکنید که عطرهای طبیعی (و همچنین محصولات برخی از مارک های صنایع دستی) که استانداردهای ایمنی را نگذرانده اند بسیار خطرناک تر از عطرهای صنعتی هستند که ترکیب آنها تحت کنترل دقیق سم شناسی قرار می گیرد.

پس زمینه هورمونی بر درک بوها تأثیر می گذارد (ما در اینجا در مورد این صحبت کردیم). در فروم های عطر صحبت های زیادی در مورد "شیمی پوست" برای توضیح تفاوت درک رایحه ها وجود دارد. در میان دلایل، باید هم درجه رطوبت پوست و هم میزان چربی روی سطح آن را در نظر گرفت: هر چه بیشتر باشد، مولکول های معطر کندتر تبخیر می شوند. و بله، عطر هم تحت تأثیر میزان متابولیسم و ​​عمق رگ‌های خونی و هم از مشخصات هورمونی است. احتمالاً متوجه شده اید که در هوای گرم، عطرها ماندگاری کمتری دارند و به سرعت ناپدید می شوند و در فصل سرد، آهسته تر باز می شوند. این ممکن است واقعاً چنین باشد: با افزایش دما، سرعت تبخیر مولکول‌های بو افزایش می‌یابد و بالعکس. مطالب مفصلی در مورد "شیمی پوست" بخوانیدرا می توان در بخش پرسش و پاسخ ما یافت.

نظرات
    ارسال نظر
    • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
    • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
    • - لطفا فارسی بنویسید.
    • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
    • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد