در این مقاله در مورد دانه های تونکا صحبت خواهیم کرد که اخیراً نام آن به کرات شنیده می شود. ما به طور خلاصه این سؤالات را توضیح خواهیم داد که بوی دانه تونکا چگونه است و نام تونکا از کجا آمده است، به خصوص در صنعت غذا و عطر.

 

دانه تونکا از گل های گیاهی به دست می آید که نام علمی آن Dipteryx Odorata است. همچنین به عنوان کومارو  شناخته می شود.

این درخت گیاهی گلدار و چند ساله و از خانواده حبوبات است. خاستگاه دانه های تونکا آمریکای مرکزی و جنوبی است. دانه های تونکا به رنگ سیاه چروکیده و قسمت داخلی آن قهوه ای مایل به قرمز است. بوی بسیار قوی دارد؛ بویی شبیه گیاهی به نام Forest Strand یا Yogurt Grass در سبک بویایی دارد .
 
بنابراین نام تونکا از کجا آمده است؟
این نام از زبان کارائیب گرفته شده است که یکی از زبان‌های محلی  ساکن در منطقه است که امروزه در مرزهای گویان فرانسه قرار دارد . سایر مردم محلی ساکن در این منطقه به دانه تونکا «توپی» می گویند. 
 
 
دانه تونکا چه نوع گیاهی است؟
درختانی که تونکان روی آنها رشد می کند گیاهان چند ساله هستند. طول آن می تواند به 25-30 متر برسد. بدن آن خاکستری رنگ و دارای پوستی صاف است. چوب به دست آمده از درخت دانه تونکا دارای رنگ قرمز است. این درختان به دلیل میوه های زیبایشان اغلب محل زندگی خفاش ها هستند. 
 
درخت لوبیا تونکا
 
آیا دانه های تونکا را می توان خورد؟
بله خوراکی است. اما از مقدار معینی تجاوز نمی کند. زیرا کشف شده است که ماده ای به نام کومارین موجود در آن می تواند باعث حمله قلبی شود. به همین دلیل حتی در برخی کشورها ممنوع شده است. امروزه بیشتر توسط سرآشپزها برای طعم دادن به دسرها استفاده می شود. به دلیل داشتن عطر بسیار شدید و خطرناک بودن به مقدار کم استفاده می شود. در عین حال کومارین ماده ای است که باعث می شود دانه های تونکا بوی مطبوعی ایجاد کند.
 
دانه های تونکا به دلیل کومارین موجود در آن محبوبیت پیدا کرده است. کومارین که در دهه 1940 به صورت مصنوعی شروع به تولید کرد، مانند وانیل به عنوان یک شیرین کننده استفاده شد. این یکی از اولین شیرین کننده های مصنوعی است که به این معنا استفاده می شود. دانه های تونکا برای مدتی به قدری محبوب بود که اگرچه در سال 1954 توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) از ورود آن به ایالات متحده منع شد، اما همچنان به صورت قاچاق وارد کشور می شد. دلیل ممنوعیت اعلام شده توسط FDA سمی بودن آن در غلظت های بالا بود.
 
امروزه بیشتر در غذاهای فرانسوی بخصوص دسرها استفاده می شود.
 
دانه های تونکا در کدام کشورها رشد می کنند؟ آیا در کشور ما رشد می کند؟
امروزه بزرگترین تولیدکنندگان نیجریه و ونزوئلا هستند. پس از این کشورها به ترتیب برزیل و کلمبیا قرار دارند. درخت تونکا خاک غنی از هوموس را دوست دارد. متوسط ​​دما در مناطقی که رشد می کند در نوار 25 درجه است. به عبارت دیگر گیاهی است که آب و هوای معتدل را دوست دارد. لوبیا تونکا در کشور ما کشت نمی شود. 
 
عطرهای خوشبو کننده دانه تونکا چیست؟
دانه تونکا به دلیل بوی تندش یکی از ضروریات صنعت عطرسازی است. از آن به عنوان نت پایه  در بسیاری از عطرها استفاده می شود. می توان گفت از نظر سبک رایحه به وانیل نزدیک است. به همین دلیل وقتی به دنبال عطرهایی با بوی وانیل می‌گردید، طبیعی است که با عطرهای حاوی دانه‌های تونکا مواجه شوید.
 
نظرات
    ارسال نظر
    • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
    • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
    • - لطفا فارسی بنویسید.
    • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
    • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد